کلید واژه: نصب وردپرس روی هاست سی پنل، راه اندازی وردپرس در سی پنل، آموزش نصب وردپرس روی هاست.
وردپرس یکی از محبوبترین و بهترین سیستمهای مدیریت محتوای (CMS) رایگان برای وبسایتهاست، که با استفاده از این سیستم می توانید به راحتی وبسایت خود را مدیریت کنید و محتوای آن را بروزرسانی نمایید.
سی پنل یکی از محبوبترین پنلهای مدیریت هاستینگ است، که برای اداره و مدیریت وبسایتها و سرورها استفاده می شود. این پنل گرافیکی و کاربرپسند دارای ابزارها و قابلیتهای متنوعی است که به کاربران کمک می کند، تا سرورها و وبسایتهای خود را به راحتی و بهینه مدیریت کنند.
سی پنل امکاناتی از قبیل مدیریت فایلها، پایگاه داده، ایمیل، دامنهها و بسیاری دیگر را برای کاربران ارائه می دهد. این پنل همچنین امنیت بالایی دارد و به کاربران اجازه می دهد تا از طریق آن، دادهها و اطلاعات حساس خود را محافظت کنند.
امروزه شرکتهای فراوان و متنوعی برای ارائه هاست در دنیا وجود دارند. هاست می تواند شامل انواع مختلفی مانند: هاست ایران، ایران هاست، کانادا، آلمان و… باشد.
اغلب هاستهای خارج از ایران از کنترل پنل، سی پنل استفاده می کنند. در نتیجه ابتدا به آموزش نصب وردپرس روی هاست CPanel می پردازیم. این کار به راحتی و تنها با چند کلیک ساده امکان پذیر است.
برای نصب وردپرس در CPanel، ابتدا باید یک حساب کاربری در یک شرکت میزبانی وب داشته باشید. پس از خرید دامنه و هاستینگ، به ایمیلی که در فرآیند ثبت نام وارد کردهاید، مشخصات هاست و نام کاربری و رمز عبور خود را دریافت خواهید کرد.
خب در قدم اول برای شما توضیحاتی در خصوص نصب وردپرس روی سی پنل قرار می دهیم. همچنین شما را با سی پنل آشنا می کنیم. بنابراین اگر می خواهید با این پنل مدیریتی آشنا شوید، با ما در این مقاله همراه باشید.
سی پنل یا CPanel چیست؟
مانند دایرکت ادمین یک پنل مدیریت هاستینگ می باشد. با توجه به امکانات فوق العادهای که دارد نسبت به دایرکت ادمین از محبوبیت بیشتری برخوردار می باشد و اکثراً روی هاستینگهای خارج از کشور نصب می شود. اما متأسفانه به دلیل تحریم امکان نصب سی پنل روی هاستینگهای ایران وجود ندارد.
CPanel یکی از محبوبترین پنلهای مدیریت هاست است. که بسیاری از شرکتهای میزبانی وب از آن استفاده می کنند. در این مقاله، ما به بررسی سازگاری وردپرس و CPanel می پردازیم.
یکی از مزایای وردپرس این است که بسیاری از شرکتهای میزبانی وب، این سیستم مدیریت محتوا را به صورت پیش فرض در پنل مدیریت هاست خود قرار می دهند. همچنین CPanel نیز از این امکان برخوردار است که اجازه می دهد، به راحتی وردپرس را در هاست خود نصب کنید و به آن دسترسی داشته باشید.
اما گاهی اوقات، مشکلاتی مانند اختلال در نصب وردپرس…
در CPanel ممکن است به وجود بیاید. این مشکلات می تواند باعث شود که سایت شما به درستی بارگزاری نشود و یا برخی از قابلیتهای وردپرس در دسترس شما نباشد.
در صورتی که با چنین مشکلاتی روبرو شدید، باید ابتدا مطمئن شوید که شما از آخرین نسخه وردپرس و CPanel استفاده می کنید. همچنین ممکن است با مشکلاتی در هنگام ایجاد پایگاه داده MySQL روبرو شوید. در این صورت باید مطمئن شوید که میزبانی وب شما، از پشتیبانی از پایگاه داده MySQL پشتیبانی می کند.
یکی دیگر از مشکلات ممکن در سازگاری وردپرس و CPanel، مشکلات مربوط به امنیت است. امنیت وب سایت شما بسیار مهم است و هرگونه ضعف در امنیت سایت شما می تواند منجر به نتایج بسیار بدی شود. پس باید حتما از نسخه اصلی سی پنل استفاده کنید. معمولا سی پنل روی هاستهای ایرانی به دلیل محدودیتها نمی تواند نصب شود. پس هاستینگهای ایرانی مجبور به استفاده از نسخه غیر قانونی سی پنل هستند.
برای نصب وردپرس روی هاست، شما باید ابتدا به آدرس ورود سی پنل بروید. (بهعنوانمثال:site.com:2082). توجه کنید که شما باید این آدرس را از شرکتی که هاست خود را از آن خریداری نمودهاید دریافت کنید.
شما می توانید پوشه و محتویات سایت خود به راحتی با کلیک بر روی قسمت File Manager مشاهده نمایید. این فایل در یکی از قسمتهای CPanel وجود دارد و دستیابی به آن از بین فایلهای مختلف موجود در سی پنل به سادگی برای شما امکانپذیر است.
فایل منیجر سی پنل
خب در ادامه برای نصب وردپرس بر روی Public_html دوبار کلیک کنید به اینترتیب شما می توانید وارد پوشه اصلی سایتتان شوید.
پوشه public_html در فایل منیجر
در نظر داشته باشید که بعد از ورود به public_html اگر سایت خام باشد، هیچ فایلی درون public_html وجود ندارد. البته شاید چند فایل وجود داشته باشد که مهم نیست می توانید آنها را حذف کنید.
همچنین اگر شما قصد داشته باشد وردپرس خود را دوباره از صفر نصب کنید، باید حتماً پوشه وردپرس جدید را دانلود کرده و وردپرس قدیمی خود را پاک کنید. یا اگر بخواهید دوباره وردپرس را از صفر نصب کنید، باید پوشه وردپرس جدید را دانلود و وردپرس قدیمی خود را پاک و سپس فایل خود را آپلود کنید.
حالا می توانید فایل وردپرس را از این صفحه دانلود کرده و اینجا آپلود کنید.
آموزش نصب وردپرس روی هاست
در ادامه و پس از آپلود فایل به تب قبلی بازگردید و روی گزینه reload کلیک کنید. اکنون مشاهده می کنید که فایل نصبی وردپرس آپلود شده است. در ادامه روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Extract را انتخاب کنید، به این ترتیب محتوای پوشه به صورت کامل روی پوشه برون ریزی می شود.
سپس در ادامه باید فایل خود را اکسترکت کنیم. جهت انجام این کار باید روی فایل، راست کلیک کرده و روی گزینه “Extract” کلیک کنید.
اکسترکت کردن فایل زیپ
اکسترکت کردن فایل زیپ
سپس باید وارد پوشه WordPress شوید و تمام فایلهای موجود در این پوشه را به پوشه public_html انتقال دهید.
روی فایل ها راست کلیک و move را انتخاب کنید. سپس WordPress را از مسیر حذف کنید.
ساخت دیتابیس برای اتصال به وردپرس، حتما به این نکته توجه داشته باشید که شما برای نصب وردپرس روی هاست به یک دیتابیس نیاز دارید.
که جهت انجام این کار باید از طریق قسمت دیتابیس و زیر مجموعه My SQL Database Wizard کلیک کنید.
نصب وردپرس روی هاست سی پنل
در این قسمت نام دیتابیس خود را وارد کنید، سپس روی Next Step کلیک کنید.
وارد کردن نام دیتابیس
شما برای وارد شدن به دیتابیس نیازمند یک نام کاربری و رمز هستید، که می توانید مطابق تصویر زیر در مرحله بعد به راحتی آن را بسازید.
ساخت نام کاربری دیتابیس
روی Create User کلیک کنید، وارد مرحله بعد خواهید شد.
راه اندازی وردپرس در سی پنل
در این مرحله کافیست تمام تیکها را فعال کرده و روی Make Changes کلیک کنید. شروع نصب ۵ دقیقهای وردپرس روی هاست.
اکنون می توانید به سادگی با واردکردن آدرس سایت خود وارد نصب کننده وردپرس شوید. مشاهده می کنید که نصب کننده وردپرس به راحتی وردپرس را روی سایت شما نصب خواهد کرد. این کار برخلاف گذشته بسیار ساده و روان است. در مرحله اول کافی است زبان خود را روی فارسی قرار دهید.
انتخاب زبان
روی گزینه ادامه کلیک کنید.
راه اندازی وردپرس در سی پنل
حالا بزن بریم را کلیک می کنیم، تا بتوانیم اطلاعات دیتابیس را وارد کنیم.
به دیتابیسی گفته میشود که بخواهید وردپرس روی آن اجرا شود.
نام کاربری My Sql:
نامی است که شما از CPanel قسمت My SQL User ساختهاید.
رمز My Sql:
به گذرواژهای گفته می شود که از قسمت My Sql User ساختید.
میزبان پایگاه داده:
همان Localhost می باشد؛ و یا اگر این سرویس کار نکرد سرویس میزبانیهاستسایت شما است.
شما بهتر است جهت امنیت بیشتر پیشوند را تغییر دهید. بهعنوانمثال: re_
در مرحله بعد باید اطلاعات دیتابیس را وارد کنید و در ادامه با این پیغام همیشگی روبرو خواهید شد.
خب، رفیق! دیگه تو این مرحله از نصب کار شما انجام شد و وردپرس میتونه با پایگاهداده ارتباط برقرار کند، اگر آمادهای، وقتش شده که…
آموزش نصب وردپرس روی هاست
سپس شما باید روی راه اندازی نصب کلیک کنید. و پس از آن اطلاعات نهایی که شامل نام کاربری، رمز عبور، نام سایت و ایمیل مدیر سایت می باشند را وارد کنید. به این ترتیب وردپرس روی سایت شما به خوبی نصب و قابل اجرا می شود.
در نظر داشته باشید که بعد از اجرای نصب کننده، وردپرس به راحتی نصب و اجرا می شود. شما می توانید از وردپرس فارسی لذت ببرید.
پس از اتمام نصب وردپرس روی هاست، کافیست روی ورود کلیک کنید و با نام کاربر و رمز عبور وارد شده در مرحله قبلی، به پنل مدیریت وردپرس وارد شوید. البته در جلسات بعدی نحوه کار با این پنل مدیریتی را به صورت کامل به شما توضیح خواهیم داد.